Historie

Vi arbejder for en stærk samlet grøn og social bevægelse

Klimakrisen er en øjenåbner – Vi er nødt til at omstille al menneskelig aktivitet, hvis vi vil overleve.

Det Fælles Bedste startede i 2012 på initiativ af Landsforeningen for Økosamfund sammen med 4 andre grønne foreninger, der ønskede en omstilling til et samfund og en livsform, hvor vi tager fundamentalt og langt dybere hensyn til natur og miljø, klima og mennesker.

I 2014 afholdt vi et stort fællesmøde på Samsø. Herefter skabte vi ”Folketræf for et Bæredygtigt Danmark” – det vi i dag vil forstå som Folkemøder eller klimafolkemøder – først i 2016 i Lejre og derefter i 2018 i Vejle Kommune. Deltagere var grønne foreninger, økologiske virksomheder, forvaltninger, kommuner, grønne uddannelser, forskere, landsbyer, ildsjæle og klimatosser.

Sigtet var at vise, hvor langt omstillingen allerede er nået i form af de mange praktiske erfaringer – permakulturlandbrug, off-grid huse, økosamfund, fødevarefællesskaber, økologiske jordbrugsfonde osv. Det blev dage med inspiration, håb, netværk og formulering af fremtidige samarbejder.

Som optakt til kommunalvalget 2017 udgav 37 grønne foreninger med Det Fælles Bedste som redaktion i fællesskab “Folkeavisen” med bæredygtige løsninger. I 2019 indgik Det Fælles Bedste i kampagner og aktiviteter ved folketingsvalget og præsenterede ideen om “En stærk, samlet grøn bevægelse i Danmark” ved Folkemødet på Bornholm med et panel fra centrale grønne foreninger, forskningsinstitutioner og interessenter fra samfundets tre hovedsektorer.

Det Fælles Bedste er i dag et open source netværk af mere end 70 grønne foreninger og virksomheder i Danmark, der arbejder for bæredygtighed på alle planer. Gennem et samspil arbejder vi for langt større gennemslagskraft og en bred folkelig tilslutning.

Den 16. november 2019 stiftes Det Fælles Bedste som en landsdækkende forening, der arbejder på tværs af samfundets tre hovedsektorer som en borgerbevægelse for omstillingen til bæredygtighed. Vi har siden været i gang med at udvikle projekter, aktiviteter, netværk og mange slags samarbejder på tværs for at påbegynde omstillingen i praksis og skabe en borgerbevægelse.

Scroll to Top
Søg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.