Grundlag

Det Fælles Bedste arbejder for en samlet grøn og social bevægelse

Klimakrisen er en øjenåbner – Vi er nødt til at omstille al menneskelig aktivitet, hvis vi vil overleve.

Det Fælles Bedste er skabt, fordi vi mener det er tvingende nødvendigt at gennemføre en omstilling til et bæredygtigt samfund, hvor bæredygtigheden er både økologisk, økonomisk, social og kulturel.

Vi tror på, at der er brug for en borgerbevægelse. En stærk, visionær, bredt samlende bevægelse som igangsætter, inspirerer og koordinerer omstillingen. Skaber samspil mellem de mange kræfter inden for civilsamfund, privat og offentlig sektor, som arbejder for den bæredygtige dagsorden.

Vores samfund er i bevægelse. Vi er ved at ændre den måde vi arbejder på, bor på, spiser på, vores deltagelse i demokratiet, vores måde at holde os sunde på. Nyskabende fællesskaber myldrer frem og gentænker vores hverdag og liv. Nye økologiske virksomheder dukker op overalt og gamle virksomheder omstiller deres måde at producere på. Offentlige forvaltninger gentænker sine aktiviteter.

Vi er ved at skabe fremtiden. Bevægelsen er i gang, men det haster, og vi er nødt til at hjælpes, hvis det skal lykkes. Det er urealistisk at forestille sig, at politikerne kan klare denne omstilling alene, – alle samfundets sektorer, alle borgere, forvaltninger og virksomheder er nødt til at bidrage med bæredygtige løsninger.

Det Fælles Bedste er et netværk af grønne og sociale aktører i Danmark, der arbejder for bæredygtighed på alle planer: Klima, natur og miljø, økologi og biodiversitet. Social retfærdighed, inklusion og fællesskaber. En ny klimavenlig økonomi og en bæredygtig kultur, mentalitet og livsstil.

Vi arbejder med andre ord for en bevægelse, hvor civilsamfundets mangfoldighed af grønne og sociale foreninger, landsbyer og aktive borgere spiller sammen med de økologiske og bæredygtige virksomheder og med det offentlige i form af forskning, uddannelser, byråd, forvaltninger etc. – alle gode kræfter der vil en grøn og social dagsorden. I en fælles bevægelse, hvor vi fokuserer på ’det fælles bedste’ og på dét, der samler, frem for dét, der skiller.

Scroll to Top
Søg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.