Har du tid på hånden? Så har vi en opgave til dig…

At lave et folketræf for økologi, bæredygtighed og omstilling med glæde og overskud – udelukkende baseret på frivilliges initiativ – kræver at vi er mange, som hver især løser en lille opgave. Du er velkommen til at deltage. Alle kan være med. Opgaven kan løses, hjemmefra, til arbejdsgruppemøder, i lokale grupper, over skype, over telefon eller over mail. Du bestemmer. Arbejder du bedste alene eller sammen med nogen? Alle opgaver, kan udføres lige på den måde, som passer dig. Så det er bare vigtigt, at du gør dig klart, hvor, hvordan, sammen med hvem og at du ved, hvem du kan bede om hjælp. Her beskriver vi nogle opgaver, som vi håber du vil være med til at løse. Vi glæder os til samarbejdet.

Opgaver, som kan udføres hjemmefra:


Søge penge fra legater og fonde til DET FÆLLES BEDSTE – vi har budgetter og beskrivelser og udkast til ansøgning – du skal tilpasse ansøgningen til de fonde, som du finder relevante. Du kan sende 1 eller flere ansøgninger afsted. Det tager nok ca. 10 timer for hver ansøgning, så du kan selv bestemme, hvor, hvornår og hvor meget. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Tanja Ærtebjerg // tanja[at]aertebjerg.nu

Sætte værter og gæster sammen – tilmeldingen for værter og gæster til DET FÆLLES BEDSTE er åben. Værter er lokale, som gerne vil åbne deres hjem for overnattende gæster. De begynder at tilmelde sig. Løbende begynder også gæsterne til folketræffet at tilmelde sig. Dit arbejde, eller din gruppes arbejde, bliver løbende – fx ugentligt at holde øje med tilmeldingerne og så langsomt og løbende at sætte gæster og værter sammen og give gæsten oplysning om, at de skal bo, hos denne vært, og at de meget gerne må kontakte værten for at aftale opholdet. Det er koordinering, som gerne skulle være afsluttet inden folketræffet, hvor alle værter og gæster har været i kontakt og aftalt, alt. Jobbet kræver 1 til 2 timers frivilligt arbejde om ugen. I marts måned 2016, bliver det mere intensivt og kræver ca. 2-4 timer om ugen. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs // formand[at]praktiskoekologi.dk

Bage kager, strikke udsmykning, lave planter, dekorationer, skære skilte og alt det sjove kreative, som du kan finde på. Der er brug for alle hygge kræfter. Ingen alvorlig grøn omstilling uden hygge, kage, skønhed, finurlighed, glæde på hvert et gadehjørne. Slip fantasien løs, strik, hækl, skær ud i træ, mal, tegn, skriv digte, sange, syng, bage kager til frivilige, passe på hinanden og lade hinanden op. ALT, hvad du kan nørkle i med hoved og hænder er RIGTIG velkomment til DET FÆLLES BEDSTE. Kun din fantasi sætter grænser – og vi håber at du vil gøre dit til at Hvalsø bliver i særklasse smuk til DET FÆLLES BEDSTE. Vi stiller lygtepæle, træer, buske, borde, stole, haller, veje, fortove, telte til din rådighed. OG vi glæder os til at nyde dine påfund. Du bestemmer selv, hvor mange timer du vil bruge på at lave fis, skønhed og ballade.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs // formand[at]praktiskoekologi.dk

Tilrette, renskrive, uddybe og klargøre tekster fra tilmelding til program. Tilmeldingen af aktiviteter, workshops, popups, kunst og alskens indhold til DET FÆLLES BEDSTEs program er nu åbent. Du får adgang til tilmeldingsmodulet, hvor du kan holde øje med nye tilmeldinger. Du læser tilmeldinger igennem, retter stavefejl, opklarer eventuelle forståelsesudfordringer med den tilmeldte og gør teksten klar og forståelig til programmet. Herefter sender du teksten til kommunikationsgruppen, som sørger for at lægge teksten på hjemmesiden og evt. bruge den på sociale medier og til programgruppen, som sætter programmet op. Jobbet kræver 1 til 2 timers frivilligt arbejde om ugen. I marts måned 2016, bliver det mere intensivt og kræver ca. 2-4 timer om ugen. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Niels Aagaard // naa_13[at]hotmail.com

Passe sociale medier i DET FÆLLES BEDSTE, facebook, instagram. Vi har brug for at du, følger med i, hvordan DET FÆLLES BEDSTE udvikler sig, og de opdateringer, som du finder vigtige, sender du så ud til vores følgere et par gange om ugen. Du er naturligvis med til at præge indholdet. Du kan vælge om du vil stå for 1 eller flere sociale medier. Jobbet kræver 1 til 2 timers frivilligt arbejde om ugen. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er

 Lave programmet og/eller layoute programmet for DET FÆLLES BEDSTE. Når alle aktiviteter, workshops, popups, musik, og kunst er tilmeldt til DET FÆLLES BEDSTE, så har vi brug for nogen, som vil sætte programmet sammen og lave en fysisk folder om folketræffet DET FÆLLES BEDSTE, som alle deltagere ved træffet kan bruge, som guideline for deres deltagelse i folketræffet. VI har fået sponsoreret tryk fra Naryana Tryk, så det er på plads. Vi har brug for at du vil lave et smukt program til vores folketræf. Indholdet er på plads. Det skal laves. Jobbet kræver i alt nok 50 timers frivilligt arbejde – hovedsageligt i marts måned. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er

Opgaver, som skal gøres liiiiige inden folketræffet, men planlægges hjemmefra – og bemandes under folketræffet

Lave en PØ bod. Til folketræffet drømmer Landsforeningen Praktisk Økologi om at en gruppe medlemmer laver en rigtig flot, involverende og sanselig PØ bod, så alle træffets gæster bliver inspirerede til at gå hjem og udleve praktiske økologiske råd. Foreningen skal nok ankomme med plakater, foldere, blade og forklæder. Bare du/I vil planlægge boden, sætte den op og lave en bemandingsplan. Jobbet kræver nok 6 timers planlægning, 2 timers opstilling og så bemandingen af boden. Der er ingen grænser for, hvor mange, som sammen kan stå for boden, jo flere jo bedre. Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs, formand@praktiskoekologi.dk

 

Opgaver, som skal løses under folketræffet

Bemanding af infopunktet –eller vandrende infopunkt. Vil du passe på, at alle kan finde rundt, ved hvor de er, hjælpe, løse, trøste, holde programmer opdateret, oplyse om aflysninger/flytninger – så har vi brug for dig i DET FÆLLES BEDSTES hjerte, Infopunktet. Allerhelst har vi brug for nogen, som helst ikke vil være andre steder under hele folketræffet. Du skal bare vide alt, eller vide, hvor du kan finde ud af det, så du kan hjælpe alle folketræffets gæster til at have et helt vidunderlig folketræf. Du kommer aldrig til at være alene. Du arbejder sammen med en gruppe mennesker, som har det rigtigt dejligt, fyldt med smil og varme hænder. OG du vil modtage store puljer af kærlighed fra alle gæsterne.Tjansen er hver dag fra den 21. til den 24. april fra kl. 10 til 18 – naturligvis med pauser, som I selv aftaler indbyrdes.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs, formand[at]praktiskoekologi.dk

Fotografer og Filmfotografer. Vil du tage film, fotos, hvor du går og står til folketræffet og løbende levere dem ind til DET FÆLLES BEDSTE, så vi kan bruge fotos til vores arbejde med at fortælle om DET FÆLLES BEDSTE, så TAK! Du kan levere fotos til DET FÆLLES BEDSTE, både før, under og efter – det vigtigste er, at du har lyst til at dele dit arbejde med alle i DET FÆLLES BEDSTE.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er

 Tovholdergruppe på et byttemarked til DET FÆLLES BEDSTE. Ursula Østerberg, som er ansat i Landsforeningen Praktisk Økologi, vil rigtig gerne lave et byttemarked til DET FÆLLES BEDSTE. På Byttemarked.nu er der en del guides til at lave byttemarked: http://www.byttemarked.nu/lav-et-byttemarked/guide/.

Har du lyst til at være med til at lave og bemande et byttemarked til DET FÆLLES BEDSTE, så skriv til ursula[at]praktiskoekologi.dk

 

Tovholder på folketræffets åbning, fredag den 22. april kl. 13.00. Der er brug for at du har hold i hanke med at teknikken fungerer, at alle talere er ankommet og at de kommer på scenen i den rigtige rækkefølge. Du laver en plan, som vi alle følger. Jobbet forventes at tage 10 timer at planlægge og 2 timer at udføre til DET FÆLLES BEDSTE. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs, formand[at]praktiskoekologi.dk

 

Tovholder for alsangs arrangement, fredag den 22. april kl. 22.00 Der er brug for at du har hold i hanke med at teknikken fungerer, at alle talere er ankommet og at de kommer på scenen i den rigtige rækkefølge. Du laver en plan, som vi alle følger. Jobbet forventes at tage 10 timer at planlægge og 2 timer at udføre til DET FÆLLES BEDSTE. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs, formand[at]praktiskoekologi.dk

 

Tovholder for folketræffets affaldssortering. Til folketræffet har vi naturligvis en affaldssortering i samarbejde med Lejre Kommune. Vi håber at du og dit eventuelle hold, vil holde øje med affaldssorteringen og sørge for at der bliver tømt og sat resurser ind, der hvor der er brug for det. Vi vil også rigtig gerne at du/I sætter affaldssorteringen op – og udtænker et grafisk system, der nemt viser deltagerne, hvor de skal gøre af deres efterladenskaber. Jobbet forventes at tage 6 timer at planlægge og kan løbende udføres til DET FÆLLES BEDSTE. Jobbet kan deles med andre, løses i gruppe, eller individuelt.

Din kontakt i DET FÆLLES BEDSTE er Trine Krebs, formand[at]praktiskoekologi.dk

2 Comments

 1. Janne Tuxen

  Hej Alle..

  Dette projekt synes jeg lyder Rigtigt spændende..

  Jeg ved ikke Hvad; Om jeg formår at tilføre noget Brugbart – men Man skal jo starte et sted..
  😉
  Ser frem til at blive Klogere; Dygtigere – eller blot Være Med..
  😉
  Mvh. Janne Tuxen.

 2. Fru Fællesskab

  Kære Janne,

  Du kan komme til vores fælles arbejdsmøde på mandag i Hvalsø Kulturhus (Skolevej 12, 4330 Hvalsø) kl. 17. Vi har masser af opgaver der skal løftes frem til vores folketræf i april, så der er sikkert også én til dig. Hvis du ikke kan komme, så kan du i stedet kontakte den gruppe du kunne være interesseret i eller byde ind på en opgave.

  Men ellers så se dig rundt på hjemmesiden eller tilmeld dig som deltager til folketræffet med din idé. Vi er sammen om at skabe DET FÆLLES BEDSTE.

  De bedste hilsner,
  Mie (kommunikationsgruppen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *