Kære borger i Hvalsø og Lejre Kommune,

Ja, vi drømmer om at dele din by og kommune til et stort varmt folketræf den 22. til 24. april 2016. Du er velkommen til at deltage i alle aktiviteterne. Til gengæld har vi rigtig meget brug for at du hjælper os med at skaffe overnatning til de mange gæster, som kommer til Hvalsø til DET FÆLLES BEDSTE. Vi mangler dig som værtsfamilie.

At være værtsfamilie indebærer, at du kan have gæster sovende – enten i dit gæsteværelse eller i telte på din græsplæne. Du er velkommen til at være vært for både 1 person – 5 eller til 30 personer, det bestemmer du.

Du kan også bestemme, hvilke datoer, du vil have gæster. Nogle kommer lidt før folketræffet for at være med til at stille op og gøre klar, så derfor har vi også brug for overnatninger i flere dage end ovennævnte , men ikke i store mængder.

At være værtsfamilie betyder, at du skal gøre dig klart, hvad du gerne vil have i bytte for at være værtsfamilie. Vil du have kontanter, vil du have en hækkeklipning, en sang, eller vil du gerne bytte overnatning, så du har en ferieovernatning til gode hos andre et sted i landet – fordi hoteller bare kan være dyre, eller noget helt fjerde, som du synes er rimeligt. Det aftaler du selv med dine gæster

Endvidere skal I aftale, hvordan I sammen klarer morgenmåltiderne lørdag og søndag  og aftensmaden fredag den 22. april, for de skal nemlig indtages hos værtsfamilien. Igen beder vi jer om at aftale sammen, hvordan I vil gøre det. Vil I udveksle penge, vil I skiftes til at traktere? Vi blander os ikke i hvordan, men håber I kan finde ud af det sammen.

Når du har tilmeldt dig som værtsfamilie, så giver vi besked lige så snart vi ved, hvilke gæster, du vil få besøg af, så I kan tale sammen og planlægge.

Vi håber du synes det er sjovt at lave folkelige sammenkomster på denne måde – vi synes det er vigtigt at mennesker kommer hinanden ved og lærer hinanden at kende. Nu er vi i Hvalsø og så vil vi gerne lære hele Hvalsø og Lejre at kende. Ellers er det jo ikke et folketræf.

Du kan tilmelde dig som værtsfamilie her:

https://www.oekologi.dk/tilmelding/2016/det_faelles_bedste_2016_vaerter/