Kort Overnatning Transport Pakkeliste Mad Møder

Hvor foregår det? 
Folketræffets epicenter bliver Hvalsø Hallerne og Hvalsø Skole, som folketræffet har fået stillet til rådighed. Det er vores håb, at folketræffet kommer til at fylde hele Hvalsø by og Lejre Kommune med skønne besøg og glæde. Se oversigtskort.

Hvor skal man sove?
Overnatning foregår privat hos Hvalsø/Lejre borgere. Det er jo et folketræf! Vi skal møde hinanden. Det betyder, at vi har fundet værtsfamilier, som vil have dig boende. Så snart vi har styr på overnatningen, kæder vi dig sammen med din værtsfamilie, så I selv kan aftale, hvad du kan give for at overnatte. Vi lægger op til, at I kan bytte noget – måske at klippe hæk, en havegravning, en sang, eller penge. Det aftaler i. I aftalen skal indgå, at I spiser morgenmad sammen alle dagene og aftensmad sammen fredag aften. Fredag aften skal gerne udgøre en lokal samtalemiddag, hvor du kan tale om grøn omstilling, økologi og bæredygtighed med din værtsfamilie – og bagefter kan I så tage til Alsang sammen i DET FÆLLES BEDSTE.

Hvordan kommer man dertil?
Hvalsø ligger på en toglinie, så vi håber, at rigtig mange vil ankomme med tog til folketræffet, vi har adviseret DSB om forhøjet aktivitet. Du kan hoppe på toget i København og være i Hvalsø 45 min. senere. Fra Odense tager det halvanden time, og du skal skifte i Roskilde. Fra Århus er der cirka 3 timer og 30 min, hvis du tager lyntoget og skifter i Høje Taastrup.Tjek afgange på rejseplanen. Og ellers er der P-pladser til cykler, paragliders og vandrestøvler overalt i byen.

Hvis du kan have nogle med i bilen – eller tænker, at nogle af dine ukendte naboer nok skal med og har en plads til dig, har vi arrangeret samkørsel HER.

Hvad skal man have med?
Folketræffet er åbent for alle. Du skal huske din folkehøjskolesangbog,varmt tøj (nogle værksteder foregår udenfor), praktiske sko, service til at spise og drikke af (for at gøre mødet så billigt som muligt og undgå unødvendigt affald, vasker vi løbende op og lejer ikke service), frø til frøbytte – og hvis du har andre ting og sager, du gerne vil bytte – rede penge til den økologiske bar med øl, vin og vand, din cykel, så du kan komme rundt til de forskellige møder i Lejre, linned eller sovepose til din seng og et telt, hvis du skal sove i telt et sted i Lejre.

Hvorfor skal jeg tilmelde mig, for at få mad?
Vi gør alt hvad vi kan for at leve op til vores høje grønne ambitioner, så derfor vil vi selvfølgelig også undgå det store madspild, der ofte er ved store arrangementer. Derfor skal du tilmelde dig.
Hvis du allerede har tilmeldt dig træffet, men glemt at bestille mad, så gør du det HER.
Eller er du slet ikke tilmeldt? Så gør du det HER.

Hvordan planlægges træffet??
Vi er en stor gruppe af frivillige, der gennem det sidste år har arbejdet for at få træffet på benene. Hvis du vil være med, så holder vi en række fællesmøder, hvor de frivillige arbejder i forskellige grupper og åbne borgermøder. Alle er velkomne. Møderækken finder du HER.

Vil du melde dig som frivillig til selve folketræffet, så kan du finde en liste over tjanser HER. Alternativt, så kan du skrive direkte på frivillig[at]detfaellesbedste.dk. Skriv dit navn og nummer og evt., hvad du kan hjælpe med og så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.